zaterdag 2 juni 2012

40 jaar nac-supporters: de parel van het zuiden

Klik hier voor een mooie docu over de NAC-supporter op nac.nl , met prachtige verhalen uit de jaren 70 en uitspraken door Wit Kerkhoven, Richard Sommen en Chris van Nijnatten. Beatrixstraat etc.

Dit roemruchte logo komt uit die tijd, en blijft voor mij persoonlijk het échte NAC-logo

uitspraken uit de video:
We willen op een bijzondere, afwijkende manier ons laten horen en laten gelden: als de punten niet komen,dan komen de decibellen wel ofzo, die sfeer.

Hoe is de échte NAC-supporter te typeren?
-Grote bek! Ja..eigenlijk wel, als je het afzet tegen wat we nou eigenlijk voorstellen! Ik bedoel, die prijzenkast die past in mijn binnenzak :-)
-Iemand die het beleven van een wedstrijd belangrijker vindt dan de kwaliteit van de wedstrijd. Want als je het echt van het voetbal moet hebben, dan word je door NAC wel eens in de steek gelaten. Alleen het wordt zo vaak zo ongelofelijk goed gemaakt doordat we het zelf dan maar overnemen.
-De aanhangers van NAC kunnen invloed hebben op de wedstrijd: als ze op het juiste moment anticiperen op de wedstrijd. Dat maakt het heel speciaal in Breda. Het moet net zo zijn als in Engeland, waar het publiek zich ook eigenlijk alleenmaar laat horen, als de ploeg het nodig heeft, of als de ploeg toegejuicht moet worden. Dat is de essentie van de waarde van een goed thuispubliek.

Wij vinden dat we de mooiste club van eh...., nou.... laa'k zeggen.... van Nederland hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten